Julköttbullar med en twist

Julköttbullar med en tvist

Publicerat:

De äts nystekta, direkt ur pannan. Ett bra trick är att förvara dom ostekta rullade i kylen eller frysen och ta fram dom och steka precis före servering.

Ingredienser

  • 400g
    blandfärs
  • 1,5dl
    mjölk
  • 0,5dl
    grädde
  • 1st
    ägg
  • 0,5dl
    ströbröd
  • 5st
    kryddpepparkorn
  • 5st
    hela nejlikor
  • 1st
    gul lök, finhackad och stekt
  • 2msk
    ansjovisspad
  • 1msk
    dijonsenap
  • salt och svartpepparkorn
  • neutral olja eller smör till stekning

Så lagar du

  1. Blanda mjölk, grädde, ägg och ströbröd och låt svälla cirka 20 minuter.
  2. Stöt kryddpeppar och nejlikor i en mortel. Vänd ner kryddor, lök, ansjovisspad, senap och färs i ströbrödsblandningen. Krydda med salt och peppar. Blanda väl men arbeta inte smeten för mycket.
  3. Gör ett stekprov och smaka av, tillsätt eventuellt mer salt och peppar i smeten.
  4. Rulla till köttbullar och stek i olja och smör i en stekpanna på ganska hög värme tills köttbullarna fått fin färg och är genomstekta.

Dela det här receptet med dina vänner!