Frida Ronges bearnaisesås
![Bearnaisesås](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2024-01%2Fbearnaise.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DiHt59-PK&w=3840&q=100)
Publicerat:
2024-01-13Ingredienser
4portioner
- 300gsmör
- 1schalottenlök
- 2,5mskrödvinsvinäger eller dragonvinäger
- 2mskvatten
- 2äggulor
- 1krmsalt
- 2mskfärsk dragon, hackad
- 4mskpersilja, hackad
- några droppar tabasco
Så lagar du
- Smält smöret och värm det till 55 grader.
- Plocka bladen från dragonen och finhacka dragonstjälkarna. Spara bladen till slutet. Finhacka schalottenlöken och även stjälkarna riktigt fint så att du inte behöver sila reduktionen.
- Koka upp lök, dragonstjälkar och vinäger, det räcker i stort sett med ett uppkok. Tillsätt vattnet, låt svalna något. Sätt kastrullen på en trasa så den står stadigt.
- Tillsätt äggulorna och värm till cirka 65 grader under vispning.
- Tillsätt smöret droppvis till ägguleblandningen under konstant vispning. Viktigt att man vispar ordentligt hela tiden så att den inte spricker.
- Smaka av med salt och tabasco efter egen smak.
- Vänd ner finhackad dragon och persilja.
- Om den skulle spricka är ett tips att koka upp lite vatten ca 5 msk, ställ sedan kastrullen åt sidan och sedan hälla på den spruckna såsen droppvis i vattenkoket under konstant vispning, då går den ofta ihop igen.