Friterade Flowersprouts

En grön tallrik med friterad blomkål, en röd skål med dipp och en skiva citron står på ett bord.

Publicerat:

Tempurfriterade flowersprouts med sardelldipp

Ingredienser

  • 500g
    flowersprout (eller brysselkål)

Frityrsmet:

  • 2dl
    vetemjöl
  • 2dl
    öl eller kolsyrat vatten
  • 1st
    äggvita
  • 1st
    nypa salt
  • 1 1/2liter
    frityrolja t.ex majs, jordnöt eller raps

Sardelldipp:

  • 8st
    finhackade sardeller
  • 1st
    liten knippa hackad bladpersilja
  • 1msk
    kapris
  • 1st
    citron, saften
  • 1krm
    chilipeppar
  • 1/2dl
    olivolja

Så lagar du

1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dippen. Smaka av.

2. Blanda mjöl och öl till en smet. Salta och peppra lite. Vispa äggvitan styv och vänd ned den i smeten. Rör ner mer öl om det behövs. Smeten ska vara något tjockare än filmjölk.

3. Hetta upp oljan till 180 – 200 grader. Använd en stor kastrull.

4. Vänd flowersprouts i smeten och fritera tills den fått fin färg.

5. Servera med sardelldippen.

Här finns Johannas coleslaw på brysselkål
 

Dela det här receptet med dina vänner!