Lyxiga danska scones

På en serveringsbricka av trä ligger en hög med scones, på ytan är de rostade och härligt gyllenbruna.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Dessa scones gör man med bakpulver och slipper därför vänta på att degen ska jäsa, perfekt när man behöver ett sista minuten-recept.

Ingredienser

8portioner

  • 8dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    flingsalt
  • 1,5tsk
    bakpulver
  • 0,5dl
    rårörsocker
  • 200g
    rumsvarmt smör
  • 1st
    ägg
  • 2dl
    mjölk, 3% fetthalt

Pensling

  • 1st
    lätt uppvispat ägg

Garnering

  • rårörsocker

Till Servering

  • Cream cheese
  • blåbärskompott, eller valfri sylt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 250 grader (över och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda ihop mjöl, salt, bakpulver och rårörsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Arbeta ihop vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
  4. Stjälp ut degen på mjölat bakbord och platta ut den till en cirka 3 cm tjocklek med kavel eller händerna. Skär degen i portions stora trekantiga bitar. Lägg på plåten med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över rårörsocker.
  5.  Grädda sconesen i mitten av ugnen av ugnen i 10-15 minuter, eller tills de har fått en fin gyllene färg. Servera direkt tillsammans med cream cheese och blåbärskompott. 

Dela det här receptet med dina vänner!