Parmesanpanerad gös med mandel och kapris
![Parmesanpanerad gös med mandel och kapris](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2F2024-01%2FParmesanpanerad%2520g%25C3%25B6s%2520med%2520mandel%2520och%2520kapris.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3Diuzs2Tw5&w=3840&q=100)
Publicerat:
2024-01-08Ingredienser
4portioner
Panerad gös
- 4byxade gösfiléer utan skinn
- 2ägg
- 2dlvetemjöl
- ca 200gpanko
- 1dlfinriven parmesan
- rikligt med matolja, för stekning
- salt
Brynt smör med kapris och mandelspån
- 1dlkapris
- 1dlmandelspån
- 150gsmör
Så lagar du
Panerad gös
- Vispa ägget i en skål och lägg vetemjöl och panko på 2 tallrikar. Blanda i den rivna parmesanen i pankot.
- Lättsalta fisken och vänd gösen i vetemjöl, sedan i ägget och slutligen i parmesan och panko blandningen. Upprepa med dem resterande filéerna.
- Hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna och stek fisken ett par minuter på ena sidan innan du vänder den så den blir knaprig och gyllenbrun.
- Servera gärna med kokt potatis, kokt grön sparris, dill, citron och brynt smör med mandel och kapris.
Brynt smör med kapris och mandelspån
- Bryn smöret på medelvärme under omrörning, när smöret börjar tystna i kastrullen och ett vitt skum bildas på ytan samt doftar nötigt drar du av det från värmen, rör i kastrullen och se till att mjölkproteinet bryns i botten. Lägg sedan i kaprisen och mandelspån.
- Servera mandel och kaprisblandningen till den nystekta gösen.