Parmesanpanerad gös med mandel och kapris

Parmesanpanerad gös med mandel och kapris

Ingredienser

4portioner

Panerad gös

  • 4
    byxade gösfiléer utan skinn
  • 2
    ägg
  • 2dl
    vetemjöl
  • ca 200g
    panko
  • 1dl
    finriven parmesan
  • rikligt med matolja, för stekning
  • salt

Brynt smör med kapris och mandelspån

  • 1dl
    kapris
  • 1dl
    mandelspån
  • 150g
    smör

Så lagar du

Panerad gös

  1. Vispa ägget i en skål och lägg vetemjöl och panko på 2 tallrikar. Blanda i den rivna parmesanen i pankot.
  2. Lättsalta fisken och vänd gösen i vetemjöl, sedan i ägget och slutligen i parmesan och panko blandningen. Upprepa med dem resterande filéerna.
  3. Hetta upp rikligt med matolja i en stekpanna och stek fisken ett par minuter på ena sidan innan du vänder den så den blir knaprig och gyllenbrun.
  4. Servera gärna med kokt potatis, kokt grön sparris, dill, citron och brynt smör med mandel och kapris.

Brynt smör med kapris och mandelspån

  1. Bryn smöret på medelvärme under omrörning, när smöret börjar tystna i kastrullen och ett vitt skum bildas på ytan samt doftar nötigt drar du av det från värmen, rör i kastrullen och se till att mjölkproteinet bryns i botten. Lägg sedan i kaprisen och mandelspån.
  2. Servera mandel och kaprisblandningen till den nystekta gösen.

Dela det här receptet med dina vänner!