Råbiffsmushi med friterade tillbehör

Råbiffsmushi med friterade tillbehör.

Ingredienser

8portioner

  • 4skiva(or)
    ljust surdegsbröd
  • ca 30g
    smör
  • 300g
    finmald oxfilé eller fin högrev
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    finhackad lök
  • salt och svartpeppar
  • 8st
    ägg
  • cirka 7 dl
    frityrolja eller t ex majsolja
  • 3st
    knipplökar
  • någon matsked vetemjöl
  • 3msk
    kapris
  • 1knippa(or)
    kruspersilja
  • små fina örtskott, gärna någon ätlig liten blomma!

Så lagar du

1. Börja med äggen. I avsaknad av en ångugn kan man göra dem på spisen men det kräver en digital termometer och en ånginsats. Lägg i en ångtillsats i en stor kastrull och lägg i äggen. Täck dem med vatten. Värm vatten på spisen till 63 grader. Sätt i termometern och håll koll hela tiden. Koka äggen i 1 timme. Reglera med kallt vatten om temperaturen förändras.

2. Låt äggen svalna i kokvattnet. Ta försiktigt bort vitan runt om den (förhoppningsvis) fasta gulan.

3. Hetta upp oljan till 150 grader. Dela löken mitt itu och skär sedan löken på längden med en mandolin. Skivorna ska hänga ihop med roten. Vänd lökskivorna i lite vetemjöl.

4. Fritera lökskivorna tills de är knapriga och har fått fin färg. Låt dem rinna av på ett hushållspapper. Höj temperaturen till 180 grader och fritera kapris och bladpersilja.

5. Stansa ut brödet i rundlar och stek dem i smör.

6. Blanda det malda köttet med senap, finhackad lök, salt och peppar. Forma till lagom stora rundlar som placeras på brödet. Lägg på en äggula på varje bröd och toppa med de friterade tillbehören och fina blad eller blommor.

Dela det här receptet med dina vänner!