Snabb chokladmousse

Snabb chokladmousse.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vansinnigt enkel och god chokladmousse som vem som helst kan göra! Går utmärkt att servera direkt eller så kan den stå i kylskåp men max en timma så den inte blir för hård. Servera gärna med lite flingsalt, olivolja och varför inte några rostade nötter eller bär på toppen.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    mörk choklad av god kvalité, 70 %
  • 6
    äggvitor
  • 1msk
    strösocker
  • flingsalt

Så lagar du

1. Hacka och smält chokladen i ett vattenbad. Vispa äggvitorna till ett vitt fast skum med elvisp i en ren skål.

2. Tillsätt socker på slutet och vispa tills sockret löst sig och du har ett blank och fast skum.

3. Vänd ner den smälta chokladen med hjälp av en slickepott tills du fått en krämig, fluffig chokladsmet.

4. Smaka av med flingsalt och häll upp i skålar och servera antingen genast eller låt stå max 1 timme i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!