Vit chokladmousse med kaffe

vit chokladmousse med kaffe

Publicerat:

Tillagningstid:

Med en len och med fin kaffesmak blir det här en ljuvlig avslutning på en middag. Det är viktigt att sjuda kaffekrämen tjock och att vispa grädden löst.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3dl
    vispgrädde
  • 0,5dl
    starkt kaffe, helst espresso
  • 1msk
    muscovadorörsocker
  • 2
    äggulor
  • 150g
    vit chocklad
  • kakao eller kanel till garnering

Så lagar du

 

  1. Blanda först 1 dl vispgrädde, kaffe, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en ganska tjock kräm.
  2. Hacka chokladen grovt och blanda ner den. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Låt svalna något.
  3. Vispa resterande 2 dl grädde ej alltför hårt. Vänd ner den i chokladkrämen.
  4. Fördela krämen i portionskoppar eller små glas och ställ dem i kylskåp ett par timmar. Sikta över lite kanel eller kakao före servering.
  5. Servera som den är eller med krispiga flarn.

 

Dela det här receptet med dina vänner!