Vit chokladmousse med kaffe
Publicerat:
2024-03-05Tillagningstid:
Med en len och med fin kaffesmak blir det här en ljuvlig avslutning på en middag. Det är viktigt att sjuda kaffekrämen tjock och att vispa grädden löst.
Ingredienser
4 - 6portioner
- 3dlvispgrädde
- 0,5dlstarkt kaffe, helst espresso
- 1mskmuscovadorörsocker
- 2äggulor
- 150gvit chocklad
- kakao eller kanel till garnering
Så lagar du
- Blanda först 1 dl vispgrädde, kaffe, socker och äggulor i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme till en ganska tjock kräm.
- Hacka chokladen grovt och blanda ner den. Rör tills chokladen smält och smeten är jämn. Låt svalna något.
- Vispa resterande 2 dl grädde ej alltför hårt. Vänd ner den i chokladkrämen.
- Fördela krämen i portionskoppar eller små glas och ställ dem i kylskåp ett par timmar. Sikta över lite kanel eller kakao före servering.
- Servera som den är eller med krispiga flarn.