Ost- och skinkfyllda kalvrulader

Ost- och skinkfyllda kalvrulader

Publicerat:

Tillagningstid:

Så smakrikt gott med smältande ost och skinka i rulader. De skurna schnitzlarna bankas ut tunt med hjälp av en köttplattare, liten stekpanna eller kastrull. Speck är en kallrökt skinka från norra Italien som också kallas alpskinka. Får du inte tag i den kan du ta kallrökt skinka. Servera en ljummen linssallad med svartkål till och lyckan är gjord.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    kalvschnitzel av benfri kotlett eller innanlår
  • 200g
    speck/alpskinka eller kallrökt tunt skivad skinka
  • 200g
    fontinaost eller racletteost
  • 3
    vitlöksklyftor
  • några kvistar salvia
  • 1
    lagerblad
  • 1dl
    vatten
  • 2dl
    vitt vin
  • smör och olja till stekning
  • salt och peppar
  • tandpetare

Ljummen linssallad med svartkål

  • 250g
    linser tex korall-, beluga-, puy-, eller gröna linser
  • 1
    lagerblad
  • 1tsk
    salt
  • 3
    rödlökar
  • 200-300g
    svartkål
  • olivolja

Garnering och tillbehör

  • salviablad
  • picklad rödlök

Så lagar du

  1.  Skölj av linserna och koka dem enligt förpackningen med 1 tsk salt och ett lagerblad. Häll av kokvattnet.
  2. Skölj kålen väl och torka av bladen. Strimla dem fint tvärs över. Skala och klyfta rödlöken. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna och fräs kålen och rödlöken ca 10 minuter tills de börjar mjukna. Blanda ner de kokta och avrunna linserna och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Toppa gärna med picklad rödlök.
  3. Lägg köttskivorna på en skärbräda under plastfolie eller en sönderklippt fryspåse och banka ut dem med en stekpanna så att de blir tunna. Dela dem gärna om de är stora och banka ytterligare på de delade skivorna. Lägg en skinkskiva på varje köttskiva. Skär osten i stavar och lägg den på den ena kortänden av köttskivorna. Rulla ihop till en rulad och fäst med tandpetare. Salta och peppra ruladerna runt om.
  4. Fräs vitlöksklyftorna, salviakvistarna och lagerbladet i 2 msk olivolja i en traktörpanna. Bryn ruladerna runt om i olja och smör i en stekpanna i omgångar. Lägg ner ruladerna allt eftersom i traktörpannan. Koka ur stekpannan med vatten och vin. Låt koka ihop till 1 ½– 2 dl återstår. Sila sedan skyn över ruladerna i traktörpannan.
  5. Låt sjuda under lock 5–8 minuter tills ruladerna är färdiga. Smaka av och garnera med salviablad.
  6. Servera ruladerna med den ljumma lins- och svartkålssalladen. Här kan du hitta recept på picklad rödlök: https://www.svt.se/recept/picklad-rodlok-0

Dela det här receptet med dina vänner!