Tagliata på entrecote

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    majonnäs
  • 1msk
    balsamicosirap
  • 30g
    riven parmesanost
  • 20g
    hyvlad parmesanost
  • 0,5dl
    vatten
  • salt och svartpeppar
  • 50g
    pinjenötter
  • 200g
    pimientos de padron
  • 2st
    salladslök
  • 4st
    grönsparris
  • 600g
    entrecote
  • 70g
    ruccola

Så lagar du

  1. Blanda majonnäsen med balsamicosirap och riven parmesan. Späd eventuellt ut det med vatten till en rinnig konsistens. 
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pinjenötterna så att de blir gyllenbruna i en torr panna under omrörning. 
  4. Grilla padrones några minuter så att de blir lite mjuk. Stek sedan sparris och salladslök tills de får lite färg. Salta.
  5. Grilla entrecoten några minuter på varje sida. Låt vila i ca 10 min. Skär i sneda skivor. Lägg upp allt på ett stort fat. 

Dela det här receptet med dina vänner!