Upside down cake
Publicerat:
2023-09-07Tillagningstid:
En klassisk amerikansk kaka som hyllar de konserverade frukterna och tar en tillbaka i tiden. Enkel att göra, samt att den är otroligt saftig. Servera gärna kakan varm och med lättvispad grädde.
Ingredienser
9portioner
- 140gsmör
- 80gmjölk (ca 0,8 dl)
- 90gsocker (1 dryg dl)
- 90gflorsocker (ca 1,5 dl)
- 5gbakpulver (1 tsk)
- 150gägg (3 st)
- 180gvetemjöl (3 dl)
- 40gmandelmjöl (ca 0,8 dl)
- 9stananasringar
Så lagar du
1. Starta ugnen på 190C.
2. Smällt smöret.
3. Rör ihop alla torra ingredienser.
4. Blanda ned smöret i de torra ingredienserna.
5. Vänd ned mjölk och sedan ägg. Rör till en homogen smet.
6. I en större muffinsform, lägg en ananasring i botten och häll på 100g/ca 1dl av smeten, upprepa tills smeten tar slut.
7. Baka på 190C i ca 15 minuter eller till kakan är ”torr”.
Låt svalna. Stjälp upp kakan och servera med lättvispad grädde.