Upside down cake

kaka, frukt, socker, träbricka

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk amerikansk kaka som hyllar de konserverade frukterna och tar en tillbaka i tiden. Enkel att göra, samt att den är otroligt saftig. Servera gärna kakan varm och med lättvispad grädde.

Ingredienser

9portioner

  • 140g
    smör
  • 80g
    mjölk (ca 0,8 dl)
  • 90g
    socker (1 dryg dl)
  • 90g
    florsocker (ca 1,5 dl)
  • 5g
    bakpulver (1 tsk)
  • 150g
    ägg (3 st)
  • 180g
    vetemjöl (3 dl)
  • 40g
    mandelmjöl (ca 0,8 dl)
  • 9st
    ananasringar

Så lagar du

1. Starta ugnen på 190C.
2. Smällt smöret. 
3. Rör ihop alla torra ingredienser. 
4. Blanda ned smöret i de torra ingredienserna. 
5. Vänd ned mjölk och sedan ägg. Rör till en homogen smet. 
6. I en större muffinsform, lägg en ananasring i botten och häll på 100g/ca 1dl av smeten, upprepa tills smeten tar slut. 
7. Baka på 190C i ca 15 minuter eller till kakan är ”torr”.

Låt svalna. Stjälp upp kakan och servera med lättvispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!