Valentindessert

Valentindessert

Publicerat:

Tillagningstid:

En grand-dessert nu när alla hjärtans dag är i full sving. Enkla delar av olika texturer som kan bli en stor eller flera små. Har du letat efter en dessert som imponerar? Här är den!

Ingredienser

4portioner

Mjölkchokladmousse

  • 300g
    grädde 35%
  • 150g
    mjölkchoklad

Snabb hallonmousse

  • 175g
    hallonpuré
  • 60g
    socker
  • 2g
    agar
  • 125g
    grädde

Hallon "semifreddo"

  • 175g
    hallonpuré
  • 15g
    frysta hallon
  • 30g
    vatten
  • 5g
    socker
  • 1g
    agar
  • 2g
    gelatin

Liten varm chokladkaka

  • 50g
    mörk choklad 70% (smält)
  • 25g
    socker
  • 50g
    smör
  • 60g
    hela ägg (ett medelstort ägg)

Chokladsås

  • 70g
    mörk choklad
  • 100g
    grädde

Så lagar du

Mjölkchokladmousse

  1. Värm grädden i en kastrull. 
  2. Hacka chokladen och rör ner i grädden under omrörning.


  3. Mixa chokladsmeten slät med stavmixer.
  4. Låt stå i kyl (helst över natten).


  5. Vispa upp chokladmoussen och spritsa eller klicka i glas.

 

Snabb hallonmousse

  1. Värm hallonpuré, socker och agar under omrörning till första bubblan. 
  2. Låt svalna till ca 35 grader. 
  3. Vispa grädden. 
  4. Vänd försiktigt ned hallon blandningen i grädden. 
  5. Spritsa upp i önskade formar och låt stå minst 3 tim i kyl.

 

Hallon "semifreddo"

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. 
  2. Värm hallonpurén med de hela hallonen, vatten, agar och socker till 80 grader. 
  3. Blanda ned gelatinet och häll upp blandningen i önskade formar och frys.

 

Liten varm chokladkaka

  1. Smällt socker och smör tillsammans. 
  2. Rör ned chokladen. 
  3. Vänd ned ägget och blanda väl. 
  4. Spritsa ut smeten i önskade formar och baka av på 180 grader i ca 3 minuter.

 

Chokladsås

  1. Koka upp grädde och blanda ned den mörka chokladen. 
  2. Rör allt slätt.

 

Lägg upp en bit chokladkaka och hallonsemifreddo på en tallrik. Forma små ägg av moussen med en sked doppad i varmt vatten. Drissla såsen över. Garnera med hallon och tunna hjärtan av vit choklad. Njut!

 

 

Dela det här receptet med dina vänner!