Vegetariska julfärsbullar
![Vegetariska julbullar och uppiffad rödbetssallad.](/recept/_next/image?url=http%3A%2F%2Fdrupal.internal%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Finternal%2Fimages%2F29290574_0.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3D7eQwUwUH&w=3840&q=100)
Publicerat:
2020-11-30Tillagningstid:
Här är julbordets troligtvis godaste vegetariska bullar! Lagrad hårdost och persilja ger fantastisk smak till de här saftiga delikatessbollarna.
Ingredienser
4portioner
- 400gformbar vegfärs, tinad
- 100glagrad hårdost, riven
- 1dlpersilja, hackad
- smör till stekning
Smaksättning
- sambal oelek
- senap
- salt och peppar
Så lagar du
1. Blanda samtliga ingredienser, rulla en provboll, provstek i smör.
2. Korrigera kryddningen med salt och peppar, eller om du vill ha någon annan krydda i, senap och sambal är gått att ha i.
3. Rulla bollar i önskad storlek och stek dem gyllene i smör.
4. Servera till exempel tillsammans med uppiffad rödbetssallad.