Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kildes krasch i spelaren ovan Foto: TT och Kilde Instagram

Aleksander Aamodt Kilde om kraschen: ”Förlorade mycket blod”

Uppdaterad
Publicerad

Norske alpinstjärnan Aleksander Aamodt Kilde skadade mer än skuldran i sitt våldsamma fall i störtloppet i Wengen i helgen.

Han fick ett djupt skärsår i underbenet med nervskador som följd.

– Såret är djupt, nästan in på benet. När jag flög in i nätet skar jag mig i benet och förlorade mycket blod, säger Kilde i en intervju med Viaplay.

– Jag har förstört några nerver men de nerver som styr motoriken är lyckligtvis inte skadade. Men det är nervskador som det kommer att ta tid (att läka). Det är det allvarliga, säger Kilde i intervjun.

Minns inte

Han blev opererad direkt efter kraschen i lördags och ska opereras igen. Han säger att allt gick mycket fort när han förlorade kontrollen och föll i näst sista svängen.

– Jag faller och känner våldsam smärta i skuldran, säger Kilde i intervjun och fortsätter med att säga att han minns både lite och ingenting.

Någon mer skidåkning blir det inte för 31-åringen den här säsongen. Det förklarade landslagsläkaren Marc Jacob Strauss för norska NRK redan i helgen.

Shiffrin stöttar

Kildes flickvän, amerikanskan Mikaela Shiffrin, var med honom på sjukhuset natten efter fallet och han tackade redan då, med en bild på de två vid sjuksängen, för hennes stöd. I tisdags vann hon slalom i världscupen i österrikiska Flachau.

– Jag känner mycket starkt för henne, för hennes familj och min familj. Utan dem hade det varit tungt. Därför kan jag se ljust på det som kommer, det kommer att vara mycket att ta tag i framöver, skrev Kilde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.