Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kildes omskakande krasch i spelaren ovan. Foto: TT och Kilde Instagram

Aamodt Kildes säsong över efter dubbla operationer: ”Befarade värre skador”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den omskakande kraschen kom det först glädjande besked kring norrmannen Aleksander Aamodt Kildes status. Han klarade kraschen utan frakturer.

Han genomgick dubbla operationer under lördagskvällen och säsongen är över.

– Nu ska vi göra honom i ordning till nästa säsong, säger norske landslagsläkaren Jacob Strauss.

”Jag är här tas om hand av den enda Mikaela Shiffrin (Kildes flickvän)... lappad och lagad. Tack så mycket för alla meddelanden. Jag är tacksam för alla ord av kärlek och stöd. Den här sporten kan vara brutal, men jag älskar den fortfarande,” skriver Kilde på Instagram.

31-årige Aleksander Aamodt Kilde opererades på sjukhuset i Bern på lördagskvällen efter att ha kraschat illa i Wengens störtlopp i går.

Dubbla operationer

Han fick både vänster axel, som gick ur led, och ena vaden, ett skärsår, opererad.

– Vi är faktiskt väldigt nöjda med omfattningen av skadorna. Vi hade befarat mycket värre skador, baserat på tv-bilderna, säger Strauss till NRK.

Storstjärnan: ”Hoppas att det är sista gången”

Efter åket var alpinstjärnan Marco Odermatt kritisk till det tajta schemat. Störtlopp i torsdags, super-G i fredags och störtlopp i går har stått på programmet för herrarna.

– Jag hoppas att det är sista gången och att vi aldrig igen kör tre race på raken, säger Odermatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.