Elsa Fermbäck slutade på en 16:e plats i storslalomen. Foto: Bildbyrån.

Alpina chefen berömmer doldisen: ”Beundransvärt”

Uppdaterad
Publicerad

VM-debutanten Elsa Fermbäck, 22, slutade på 16:e plats i slalomen.

Det gillade alpina chefen Tommy Eliasson.

– När vi tar ut en så pass ung åkare och att faktiskt leverera och gör det på första försöket, det är beundransvärt, säger han.

Sara Hector blev bästa svenska med en 13:e plats i slalomen. Men den som får beröm efter sista damtävlingen i alpina-VM är debutanten Elsa Fermbäck – som slutade på en 16:e plats i dag. Dessutom så hade Fermbäck den sjunde bästa tiden i det andra åket.

”Väldigt starkt gjort”

– Fin insats av framför allt Elsa. Det är kul att se den nya generationen vara framme och visa tänderna, säger alpina chefen Tommy Eliasson och fortsätter:

– När vi tar ut en så pass ung eller ny åkare i de här sammanhangen och att de faktiskt levererar och gör det på första försöket, det är beundransvärt. Väldigt starkt gjort.

”Hector är missräkningen”

Sverige har tagit en medalj under alpina-VM – ett silver i parallell-lagtävlingen. Men när Eliasson summerar det svenska VM:et på damsidan är han inte helt nöjd.

– Vi hade en högre målsättning, framför allt med Sara Hector i storslalomen och även i parallellen. Hon fick problem och har haft problem hela vintern på den här typen av underlag och det visade sig ganska tydligt.

Han påpekar även att truppen var tunn med tanke på att flera åkare på damsidan saknades – bland annat Anna-Swenn Larsson.

– Det är Sara som är missräkningen på storslalomen, där hade vi hoppats mer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.