Christian Thoma har testats positivt för corona. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Alpina landslagets damchef har testats positivt för corona

Uppdaterad
Publicerad

Alpina landslagets damchef Christian Thoma testades positivt för covid-19 vid ankomsten till Levi och sitter nu isolerad, skriver svenska skidförbundet i ett pressmeddelande.

Övriga i truppen har testats negativt.

– Det är träning i morgon förmiddag, men vi kommer att testas ytterligare under morgondagen, säger landslagschefen Lars Melin i pressmeddelandet.

På lördag är det premiär i världscuptävlingen i slalom. Och sedan landslaget i det svenska skidförbundet påbörjat försäsongen och lägerverksamheten, följer de ett protokoll. Dagen innan avresan mot Finland togs ett antigentest – som var negativt.

– Vi har rutiner där vi kollar temp och tecken på symptom varje morgon, Christian Thoma har följt det protokollet, men inte haft några som helst symptom, säger landslagschefen Lars Melin i pressmeddelandet.

”Kommer att testas ytterligare”

Ingen annan i den svenska truppen har påvisat ett positivt coronatest – och kan fortsätta uppladdningen inför helgens slalompremiär i världscupen i Levi.

– För det övriga laget som är på plats i Finland fortsätter förberedelserna enligt plan. Det är träning i morgon förmiddag, men vi kommer att testas ytterligare under morgondagen, säger Melin.

Lars Melin, som reste tillsammans med Christian Thoma, har testats negativt men är satt i karantän.

KLIPP: Här är Emelie Wikströms tre bästa gymtips

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.