Gut-Behrami knöt näven när Goggia var för sent ute

Uppdaterad
Publicerad

Lara Gut-Behrami vann super-G:n hemma i St Moritz. Från ledarstolen kunde hon knyta näven när största hotet Sofia Goggia var 0,18 för sent ute. Det var schweiziskans första seger för säsongen.

– Det var inte en maktdemonstration men det är coolt. Senast jag vann här är förr 14 år sedan (i super-G). Det är skönt att kunna göra det igen. Det var inget lätt lopp, säger Gut-Behrami enligt schweiziska Blick. Och räknar fel på ett år. Det var 13 år sedan.

Gut-Behrami gjorde ett närmast felfritt åk och knöt även näven vid målgången framför det schweiziska flagghavet i den alpina lyxorten.

– Ingenting är omöjligt men det här blir svårt att slå, sa experten Tobias Hellman direkt efter Gut-Behramis åk. Hon startade som nummer sju.

Pernilla Wiberg pekade på begränsade siktförhållandena och blåsten som faktorer som gynnade Gut-Behrami, som kände sig trygg i backen och höll ideallinjen.

– Molnigheten gjorde att man behövde känna backen och det gör Gut-Behrami utan och innan, säger Wiberg.

Goggias vinsttrippel sprack

När sedan Goggia, tre raka fartvinster i Lake Louise senaste helgen, kom från startnummer 17 höll publiken andan men kunde brista ut i ett jubel när Gut-Behramis tid stod sig. Efter två andraplatser den här säsongen kom första segern för Gut-Behrami. 

– Goggia gjorde ett starkt åk men åkte på säkerhet över de två kanterna, säger Hellman om italienskans åk.

Mikaela Shiffrin var trea i ett åk som inte såg speciellt snabbt.

– Såg ut som ett träningsåk, säger Hellman.

Den 30-åriga Gut-Behami tog sin första seger i världscupen som 17-åring just i St Moritz redan 2008. Dagens vinst var schweziskans 33:e i världscupkarriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.