Christian Hirschbuehl. Foto: Bildbyrån

Österrikaren hade aldrig varit på pallen – vann parallellen

Uppdaterad
Publicerad

Österrikaren Christian Hirschbühl, 31, hade aldrig varit på pallen i världscupen. Då vann han parallellslalomen i Lech efter att ha besegrat landsmannen Dominik Raschner i finalen.

– Det var en jätteskräll, säger SVT Sports kommentator Johan Ejeborg.

Dominik Raschner, 27, var bäst i kvalet på hemmaplan i Lech. Sedan tog han sig till final utan att behöva besegra sina motståndare då samtliga åkte ur. Armand Marchant i åttondelen, Stefan Hadalin i kvarten och norrmannen Atle Lie McGrath i finalen.

Han var på väg mot karriärens första seger och efter det första åket hade han greppet om segern. Men i det andra vände Hirschbühl på steken och då blev det istället han som vann i världscupen för första gången. Det efter 79 starter.

– Det är galet. Jag trodde inte att jag skulle kunna slå Raschner, han var så snabb, säger Hirschbühl.

– Det var en liten fördel mentalt att ha den röda banan (som var snabbare) i åk nummer två. Kul med lite nya namn på pallen, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Tredjeplatsen gick till Atle Lie McGrath som besegrade Henrik Kristoffersen i kampen om tredjeplatsen.

Svenskarna Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren tog sig inte vidare från kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.