Anna Swenn Larsson har haft en tuff säsong med skada och coronasmitta. Foto: BILDBYRÅN

Anna Swenn Larsson missar världscupen i Åre: ”Känns skittråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Swenn Larsson hade hoppats på att nya röntgenplåtar skulle ge henne en biljett till världscuptävlingarna i Åre.

Men läkare och tränare säger nej.

– Det har varit ett skitår, men nu är det nog!, säger hon till SVT Sport.

Det har varit ett ovanligt tungt år för slalomspecialisten Anna Swenn Larsson som nu inte har tävlat i världscupen sedan 16 februari 2020. Först blev hon stoppad att åka i världscuppremiären i Levi på grund av att en ledare testats positivt för corona.

Två veckor senare kom ett positivt coronatest som ett brev på posten och hon sattes i karantän. Men oturen släppte inte taget om henne där. En bruten fot strax innan jul satte stopp för VM-äventyret i Cortina och nu blir det inte heller någon tävling i hemmabacken i Åre.

– Jag hade verkligen en förhoppning om Åre. Jag var väldigt besviken när jag fick beskedet, säger hon till SVT Sport och fortsätter:

– Det såg jättebra ut och det är näst intill helt läkt. Men läkare, sjukgymnast och tränare har haft möte och alla är överens om att jag inte ska stressa utan fortsätta att åka friåkning i en till två veckor till.

Hon berättar också att det bara hade varit aktuellt att köra en av de två tävlingarna i Åre ifall hon hade fått grönt ljus.

– Jag hade behållit min fina ranking då och det gör jag ju nu också när det inte blir några tävlingar.

Sedan brister hon ut i både skratt och frustration på en och samma gång:

– Det har varit ett skitår, men nu är det nog! Men det kommer ljusare tider och jag är riktigt peppad och motiverad för våren och jag tänker att jag ska träna som satan.

Slalomen från Åre ser du här i SVT 12-13 mars.

REPORTAGE: Mardrömsår för Anna Swenn Larsson:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.