Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Årsjös nya liv i rampljuset

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Årsjö, 21, gjorde succé under Paralympics och åkte hem två guld och ett brons. Tillvaron efter mästerskapet har varit allt annat än lugnt. Hon syns och medverkar på galor, event och tv-program.

– Inte en ledig helg sedan paralympics. Jag säger verkligen ja till allt, medger Ebba Årsjö.

Som första parasportare någonsin är hon årets vinnare av Victoriapriset och det efter ett fantastiskt mästerskap i Peking där hon tog två guld och ett brons. Innan Paralympics var hon ganska okänd hos den stora massan men efter framgångarna har livet verkligen förändrats för 21-åringen.

– Det var något som hände efter Paralympics, jag blev inte tom som man kan känna efter ett stort mästerskap utan jag kände shit nu börjar det. Inte en ledig helg sedan Paralympics, säger Ebba Årsjö.

Hon känner att hon trivs med uppmärksamheten och rider verkligen på vågen just nu.

Finns det inte risk att det tar för mycket tid av dig när du kanske tackar ja till det flesta förfrågningarna?

Ja jag har nog lite problem med det, jag säger verkligen ja till allting. Samtidigt så tycker jag om det och än så länge har det gått fint.

Fångarna på fortet

Det roligaste hon har fått göra senaste tiden är inspelningen av ”Fångarna på fortet”.

– Aldrig sett så många kändisar på ett och samma ställe.

Blev du starstruck av någon där?

Ja många! Men så klart Jens Byggmark var ju där och jag sa till honom ”jag växte upp och kollade på dig”. Även om det var andra mer kända personer från andra branscher där så var det ändå när jag såg Jens som jag sa ”Hejhej”, säger en något generad Ebba Årsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.