• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zebastian Modin om vad som är viktigt med en bra guide. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN

Zebastian Modin söker ny guide: ”Jätteviktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin stod över stora delar av den gångna säsongen.

Men nu har hans kropp återhämtat sig – och han siktar på fullt tävlande nästa vinter.

Men först måste han hitta en ny guide.

– Det är jätteviktigt, säger han om den jakten.

Säsongen 2022-23 var den mest framgångsrika hittills för den blinde skidåkaren Zebastian Modin, med fyra längdmedaljer varav två guld vid hemma-VM i Östersund.

Men i vintras tävlade han betydligt mer sparsamt, för att återhämta sig både fysiskt och mentalt.

”Fokus på skaderehab”

Nu berättar han för SVT Sport att han känner att det har gett önskat resultat, och att han är redo att tävla för fullt nästa vinter.

– Det har gått bra. Jag har gjort det jag ska, och tävlat lite mindre under den här säsongen. Så det har varit mycket fokus på skaderehab (främst en höft som skulle rehabiliteras) och återhämtning, så nu är det bra och jag hoppas att jag ska kunna tävla som vanligt igen nästa år, säger han.

Har publicerat annons

En viktig sak återstår dock inför den nya säsongen: En guide. Modin lade nyligen upp en platsannons för att hitta någon som kan vara med på hans tvåårssatsning mot Paralympics 2026.

Och att hitta en bra guide beskriver han som väldigt betydelsefullt.

– Det är ju jätteviktigt. Det är ju liksom a och o, säger han.

Hör Modin berätta om vad som är viktigt för honom i en guide i klippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.