Foto: Parasport Sverige

Ebba Årsjö tog andra raka världscupsegern

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Årsjös succé i världscupen fortsätter.

Svenska Paralympicshoppet tog ännu en storslalomseger på torsdagen.

– Backen var utmanande i dag, säger Årsjö till SVT Sport.

I tisdags vann hon Europacupen. På onsdagen inledde hon världscupen med en seger i storslalom som följdes upp med ännu en seger i samma gren på torsdagen. 20-åriga Ebba Årsjö skördar stora framgångar och har redan tangerat sina två världscupsegrar från förra säsongen.

Idag segrade hon före ryskan Varvara Voronchikhina och tyskan Anna-Maria Reideri i schweiziska Veysonnaz.

– Det var svåra banor i dag. Det var riktigt utmanande, farten blev ganska hög. Men jag lyckades ganska bra ändå, säger hon SVT Sport.

Ebba Årsjö och de andra åkarna har ett tufft schema framför sig. På fredag och lördag väntar slalom och därefter avslutas den pågående touren med fartgrenar.

– När man är borta så här länge måste man ta det lugnt när man inte tävlar. Speciellt jag som har ont hela tiden och dåligt blodflöde. När de andra är ute och springer så kör jag nedvarvning och yoga, säger hon.

Årsjö, som bytte till parasport 2019, föddes med en muskelnedsättning i högra benet.

KLIPP: Ebba Årsjö siktar mot Paralympics (5 jan 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.