Lindsey Vonn har mycket att fundera över efter comebackhelgen i Cortina. Foto: TT.

Experten efter Vonns urkörning: ”Hon vinner inget i vinter”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen lyckad säsongsdebut för Lindsey Vonn i Cortina d'Ampezzo. Efter två svaga störtlopp körde hon ur i dagens super-G. SVT Sports expert Tobias Hellman tror inte att Vonn vinner någon tävling i vinter, vilket gör att Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar kommer att klara sig.
– Jag tror inte att hon klarar det, säger Hellman.

Vonn hade startnummer åtta och var långt efter vid den andra mellantiden innan urkörningen skedde.

– Det är ingen stabil åkning hon visar upp. Vonn blandar och ger, säger SVT Sports expert Tobias Hellman. Vonn körde med dubbla knäskydd och räddade inte upp situationen utan fortsatte rakt fram när missen kom. För ett par år sedan hade hon troligen klarat av att parera den svängen.

– Det är där det saknas, säger Hellman.

Tackades med blommor

I mål tackades Vonn av Sofia Goggia med blommor och en bugning till publikens förtjusning. Det är Vonns sista säsong i Europa i världscupen. 34-åringen kommer att avsluta karriären i favoritbacken i Lake Louise, Kanada, i december.

– Jag tror inte att Vonn kommer att vinna någon tävling i vinter. Hon kör med dubbla knäskydd och jobbet ska göras. Jag tror inte att hon klarar det, säger Hellman.

Vonn har 82 världscupsegrar och är ute efter Ingemar Stenmarks alpina rekord på 86.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer