Lindsey Vonn slår ut med armarna efter målgång. Foto: Bildbyrån

Svag comeback av Lindsey Vonn

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn gjorde en svag comeback i Cortinas störtlopp. Hon slog ut med armarna efter målgången efter att ha varit 1,19 efter segraren Ramona Siebenhofer. Amerikanskan slutade på 15:e plats.

– Det var framför allt ett par vänstersvängar på rad där hon inte alls fick tryck, säger SVT Sports expert Tobias Hellman om den övre delen av loppet där hon tappade det mesta av tiden.

Vonn tyckte att hon bara hade problem i en port.

– Det var bara i en isig port som jag hade problem, säger Vonn enligt AP.

Det var inte en säsongsdebut som gav mersmak.

– Vonn såg ganska tung ut och som det såg ut är störtlopp hennes enda chans i vinter. Hon är inte tillräckligt snabb i rörelserna för super-G, analyserar Hellman.

Vonn åkte på en knäskada i slutet av november och skulle gjort debut i St Antons störtlopp förra fredagen men det blev inställt och istället kom den stort emotsedda comebacken i dag. 

Siebenhofer överlägsen segrare

Ilka Stuhec åkte stabilt från nummer tre och vevade leende med ena staven i luften efter målgången i solskenet i det vykortsvackra snölandskapet. Slovenskan hade framför allt en vass start och avslutning. Hon fick stå länge i ledarposition och vänta in konkurrent efter konkurrent. Till slut sprack det när österrikiskan Ramona Siebenhofer kom ner från startnummer 17 och var hela 0,40 före Stuhec.

– Den såg jag inte rikigt komma och att hon åkte så snabbt på slutet var förvånande, säger Hellman om Siebenhofer.

34-åriga Vonn har 82 världscupsegrar och jagar Ingemar Stenmarks alpina rekord med 86. Hon kommer att avsluta karriären efter tävlingen i favoritbacken i Lake Louise till hösten, ett evenemang hon missade den här säsongen på grund av knäskadan.  

Lin Ivarsson och Lisa Hörnblad körde in på exakt samma tid, som innebar delad 31:a plats – precis utanför poängplats. Helena Rapaport körde ur.

Loppet kördes med nedflyttad start eftersom det snöat under natten i Cortina d'Ampezzo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.