Lindsey Vonn långt efter segraren – i dag också

Uppdaterad
Publicerad

Lindsey Vonn var 15:e i gårdagens störtlopp i Cortina d'Ampezzo efter att ha sett tung ut. I dag var hon ännu längre efter täten i samma backe. Hon förbättrade dock placeringen och slutade nia.

– Det räcker inte till i de två senaste racen, säger Vonn besviket enligt AP.

Vonn tappade ganska jämnt efter banan men var betydligt gladare efter målgång och log när hon vinkade till publiken, där en del viftade med planscher på henne. Hon var 1,36 efter Ramona Siebenhofer, som också vann under gårdagen (då med nedflyttad start). Vonn var 1,19 efter under gårdagen.

– Jag tror att det sjunkit in att det finns mer jobb att göra, säger SVT Sports expert Tobias Hellman om Vonns reaktion.

Siebenhofer har fått ett litet genombrott och tog i Cortina sina första två segrar i världscupen. I dag hade Siebenhofer en tuff kamp med den österrikiska kollegan Nicole Schmidhofer som var 0,04 efter i den soliga målgången.

– Hon har verkligen blomstrat ut den här säsongen, säger Wiberg om Siebenhofer.

Vonn gjorde under gårdagen säsongsdebut efter att ha fått upptakten spolierad av en knäskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.