Foto: Bildbyrån

Säsongen över för Felix Monsén: ”Väldigt mycket smärtor”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Monsén kraschade illa på träning i dag. Nu väntar en lång rehabtid för 27-åringen, som fick ett tungt besked efter magnetkameraundersökningen på torsdagskvällen.

– Det är menisk, korsband och patella (knäskålsenan). Så det är de tre som behöver opereras, säger Monsén till SVT Sport.

Vid 18-tiden på torsdagen meddelade landslaget att knäskålsenan var av. Därefter gjordes en magnetkameraundersökning i Innsbruck som alltså visade på ett riktigt trasigt knä. Främre korsbandet är helt av och säsongen är därmed över.

– Det jag fått veta nu efter MR (magnetröntgen) och att en läkare har kollat på det är att det är menisk, korsband och patella (knäskålsenan). Så det är de tre som behöver opereras. Yttre och inre ledband är lite utslitna men inte av, säger Monsén till SVT Sport.

Hur länge han blir borta är svårt att säga men säsongen är över.

– Jag mår bra efter omständigheterna men har haft väldigt mycket smärtor i knät, säger Monsén.

Enligt landslagsläkaren Jakob Svanberg planerar man nu för operation i Innsbruck inom kort.

ARKIV: Möt ”Speed Swedes” (14 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.