Visa alla (2)

Frida Hansdotter ligger trea i favoritbacken

Frida Hansdotter ligger på en tredjeplats i favoritbacken i Flachau inför andra åket. Hemmaåkaren Bernadette Schild leder överraskande före amerikanskan Mikaela Shiffrin.

I Flachau har Frida Hansdotter stått på pallen i sex raka tävlingar, vilket gör det till en favoritbacke för 32-åringen. Svenskan åkte fint i backens övre del, men drog på sig en kostsam miss strax före målgången. 74 hundradelar bakom ledande Bernadette Schild, på en tredjeplats inför andra åket.

Den annars så överlägsna Mikaela Shiffrin visade sig mänsklig i första åket och ligger överraskande tvåa, 37 hundradelar bakom Schild.

Ytterligare två svenskor med

Anna Swenn Larsson fick till ett bra första åk och ligger på plats sju. För landsmaninnan Estelle Alphand gick det lite knackigare. Alphand, som fick sin OS-biljett i dag, fick slita i backen och kom i mål hela 3.31 sekunder bakom Schild, på en 22:a plats.

Två av Hansdotters största konkurrenter, Petra Vlhova och Wendy Holdener, körde ur.

Följ Hansdotters jakt på nya framgångar i andra åket, med start 20.35 i SVT24 samt i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer