Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Italienskan Sofia Goggia trotsade kylan i Lake Louise. Foto: BILDBYRÅN

Goggia vann störtlopp i 28 minusgrader: ”Bara för de modiga”

Uppdaterad
Publicerad

Sofia Goggia vann sitt tredje störtlopp i Lake Louise. Italienskan hade en tuff uppgörelse med Corinne Suter men kunde vinna med fyra hundradelar, som i sin tur var två hundradelar före österrikiskan Cornelia Hütter. Detta i 28 minusgrader i säsongsdebuten av störtlopp i världscupen för damer.

Goggia, som vunnit de två senaste årens störtloppscuper, tog en snäv linje ner för backen i ett snöfyllt solgnistrande Lake Louise. Hon var hyfsat nöjd med sitt åk och utbrast: ”Bara för de modiga” två gånger innan hon satte sig i ledarstolen. Vid starten av tävlingen var det 28 minusgrader, enligt Viaplay.

– Tejpar man inte ansiktet riskerar man att få frostskador, säger störtloppsspecialisten, numera knäskadad, Felix Monsén i Viaplays sändning.

Lindsey Vonn – drottning av Lake Louise

Det var nära att det schweiziska esset Corinne Suter hade snuvat Goggia på segern, ledde efter de fyra första mellantiderna, men tappade hårfint på de två sista mellantiderna och fick styk med ynka fyra hundradelar till Goggias belåtenhet. Vid OS i Peking i vintras var det omvända roller.

Sent startande Cornelia Hütter, nr 20, höll på att skaka om tätduon när hon åkte i mål som trea – blott sex hundradelar från segern.

Drottningen av Lake Louise är Lindsey Vonn som vann 18 tävlingar i backen, vilket gjorde att den började kallas för ”Lake Lindsey”.

Ingen svenska deltog i tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.