Mikaela Shiffrin och pappa Jeff på en bild från december. Foto: Bildbyrån

Shiffrin om sorgen: ”Jag kan inte andas”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin såg ut att ha säkrat den totala världscupen redan i slutet av januari men sedan gick hennes far Jeff bort i början av februari och sedan dess har amerikanskan inte tävlat.
”Jag kan inte andas” twittrade amerikanskan i dag.

”Jag kan inte andas. Jag har lämnats kvar och hoppas att jag en dag ska kunna andas igen”, skrev Shiffrin tidigare i dag på Twitter och bifogade en bild där hon är i femårsåldern tillsammans med pappa Jeff, som blev 65 år.

– Det är tveksamt om hon överhuvudtaget kommer till start den här säsongen, funderar SVT:s expert Tobias Hellman.

Teamet runt Shiffrin har inte kommunicerat ut någon information kring hur hon ställer sig till att börja tävla igen men klart är att hennes ledning i totalcupen minskar allt mer.

I amerikanskans frånvaro överraskade veteranen Lara Gut-Behrami, 28, och vann dagens störtlopp överlägset i ett soligt Crans Montana. Det var hemmaåkarens första vinst i ett störtlopp på tre år.

– Det var nära nog ett perfekt åk och jag såg inte att man skulle kunna pressa ledartiden med åtta tiondelar, säger Hellman.

Teknikspecialisten Petra Vlhova har tagit klivet fullt ut och kör nu alla grenar. Hon skrämde slag på publiken med en medvridning i mitten av banan men parerade och hade fin attack i resten av banan.

– Hennes utvecklingskurva i fart är imponerande. Hon har tagit rejäla kliv i vinter, säger Hellman.

Personbästa av Vlhova i störtlopp

Vlhova slutade fyra, tidigare personbästat i störtlopp var en sjätteplacering. Hon fick 50 världscuppoäng och är nu trea i totalcupen på 1121 poäng, att jämföra med Shiffrins 1225. Federica Brignone, sjua i dag, är tvåa på 1148.

Det var otäcka bilder när österrikiskan Elisabeth Reisinger åkte ur och skrek hjärtskärande efter en befarad knäskada. Hon fick hämtas med helikopter, och senare under dagen meddelade det österrikiska skidförbundet att det främre korsbandet på det vänstra knäet var avslitet. Därmed är hennes säsong över.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Elisabeth Reisinger åkte ur och hämtas av helikopter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer