Hanna Aronsson Elfman siktar på att vara tillbaka i världscupen den 21 december. Foto: KIMMO BRANDT

Hanna Aronsson Elfman närmar sig comeback

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan en månads skadefrånvaro närmar sig talangen Hanna Aronsson Elfman, 20, en comeback i i den alpina världscupen.

– Jag siktar på att vara med den 21 december i nästa slalomtävling, säger hon till Nya Wermlands-Tidningen.

Det var under förra säsongen som Hanna Aronsson Elfman slog igenom på allvar när hon vann VM-guld i både slalom och storslalom på juniornivå.

Dessutom slog hon till med en fjärdeplats som bäst i den alpina världscupen, men inledningen på den här säsongen har störts av en skadad vänsterfot.

På ett försäsongsläger kraschade Aronsson Elfman och fick en fraktur, men trots det kom hon till start i världscuppremiären i Levi den 11-12 november.

Efter premiären i Levi gjorde sig skadan återigen påmind under en storslalomträning och Aronsson Elfman har varit borta från världscupen sedan dess och ägnat sig åt rehabilitering.

Får ont av storslalom

Nu är dock en comeback nära i slalom, men storslalomen får vänta.

– Foten är inte som det var innan jag skadade mig, men mycket bättre och det känns väldigt skönt. Jag kör bara slalom nu, för storslalom fick jag ju lite ont av. Det är lite tuffare och mer krafter i storslalom. Stötarna blir större och då gör det ont, säger hon till NWT.

Siktet är nu inställt på att vara med när den alpina världscupen kommer till Courchevel i Frankrike den 21 december.

Aronsson Elfman tror inte att hon går tillbaka för tidigt efter skadan.

– Nej, nu är jag mer försiktig. Slalom funkade ju förut också, det var att jag körde storslalom som gjorde att det inte gick mer. Om jag håller mig till slalom ett tag tror jag det går bra.

Se kraschen från början av september:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.