Andra storslalomåket igång

Publicerad

Frida Hansdotter och Sara Hector har ännu inte fått till någon fullträff i storslalom den här säsongen. I det första åket i Semmering, Österrike, togs sig dock Frida Hansdotter in på topp tio.

I premiären i storslalom i Sölden var Frida Hansdotter bästa svenska på 25:e plats. I de två följande tävlingarna var hon tia och nia. I det första åket i Semmering satsade hon fullt ut och körde in på en åttondeplats. Hon ligger just nu nia.

Sara Hector, som varit 17:e som bäst den här säsongen, fick en del problem i backen och åkte in som nia. Hector ligger just nu på plats 21.

Mikaela Shiffrin låg efter vid den nästsista mellantiden men hämtade in på slutet och leder inför det andra åket. Amerikanskan jagar sin 51:a världscupseger, men det är jämnt i toppen med sex åkare inom 18 hundradelar.

Magdalena Fjällström är 35:a.

Det andra åket startar 13.25 och sänds i SVT 1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer