Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Jakobsen åkte ur världscupslalomen i Adelboden. Foto: Bildbyrån

Kristoffer Jakobsen åkte ur världscupslalomen i Adelboden

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Jakobsen hoppades ta revansch efter uråkningen senast i Garmisch-Partenkirchen. Men svensken åkte ur i första åket i dagens världscupslalom i Adelboden.

– Det är så tråkigt, säger Viaplays kommentator Janne Blomqvist.

Kristoffer Jakobsen inledde säsongen med en fjärdeplats i premiären och följde upp det med att komma sjua i Madonna di Campiglio. Men i Garmisch-Partenkirchen åkte Jakobsen ur i det andra åket i svåråkta förhållanden.

Även i dagens slalomtävling i Adelboden åkte svensken ur när han missade en port i första åket. Kristoffer Jakobsen blev den andra åkaren att åka ur tävlingen.

– Det var inte den snabbaste inledningen men ändå stabil åkning så det är synd, säger Viaplays expert Jessica Lindell Vikarby.

Förra säsongen präglades av uråkningar för Kristoffer Jakobsen. Han har ett jobbigt facit i världscupen i slalom och särskilt i januari, på 33 starter har han 18 uråkningar.

Även den andre svenske deltagaren William Hansson åkte ur i första åket.

Det blev dubbelt norskt i topp då Lucas Braathen vann, 71 hundradelar före Atle Lie McGrath och trea blev Linus Strasser från Tyskland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.