Lindsey Vonn bekräftar: ”Jag lägger av” Foto: TT

Storstjärnan Vonn slutar efter säsongen

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats tidigare. Nu är det bekräftat: Lindsey Vonn lägger av efter säsongen, vilket betyder att denna säsongen blir hennes sista chans att slå Ingemar Stenmarks rekord.

En av de största alpina utförsåkarna, Lindsey Vonn, har beslutat sig för att den här säsongen blir hennes sista, detta bekräftar hon på sin Instagram där hon själv svarar på frågan: Hur lång tid till planerar du att köra professionellt?

”Det här är min sista säsong i karriären”, svarar hon på sin Instagramstory.

Vonn står just nu på 81 segrar i världscupen och jagar Ingemar Stenmarks rekord på 86 stycken. Hon behöver alltså fem segrar för att tangera rekordet och sex för att bli herre på täppan.

På samma Instagramstory lägger den alpina stjärnan dock in en brasklapp.

”Den nästa åkaren som någonsin levt”

På frågan: Om du inte slår rekordet – är detta fortfarande din sista säsong?

”Svår fråga, jag vet inte svaret”, svarar hon på samma story.

Vonn har tidigare sagt så här om Ingemar Stenmark och rekordet.

– Han har alltid setts som den bästa åkaren som någonsin har levt – om jag kan slå det rekordet är det en väldigt stor milstolpe i min karriär, har Vonn tidigare sagt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.