Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: MARTIN DIVISEK

Mikaela Shiffrin hoppar av storslalomen i Åre – och har gett upp totalcupen

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin kommer att göra comeback i Åre till helgen, men hon avstår lördagens storslalom och kommer bara till start i söndagens slalom. Dessutom har hon räknat bort totalcupen.

– Jag skulle älska att få kämpa om totaltiteln men jag måste också erkänna var jag är den här säsongen, säger Shiffrin inför tävlingshelgen enligt AP.

Hon kraschade hårt i Cortina d'Ampezzos störtlopp den 26 januari och tappade ledningen i den totala världscupen, ledde då med 340 poäng. Hon har halkat ner till tredje plats och är 385 poäng efter ledande Lara Gut-Behrami efter rehaben av knäskadan.

Det finns sex tävlingar och 600 poäng kvar att köra om men Shiffrin har gett upp ambitionen om att kunna vinna totalcupen.

Kör bara tre tävlingar till på säsongen

– Jag kan bara göra det kroppen håller för, säger Shiffrin som bara kommer att köra tre tävlingar till av säsongen. Hon har framför allt inriktat träningen på att komma i slalomform.

Fältet är öppet att Lara Gut-Behrami kommer att vinna totalcupen åtta år efter att hon vann den första gången, nu som 32-åring.

– Hon har varit fantastisk den här säsongen, så jämn och övertygande och så stark, säger Shiffrin om schweiziskan.

”Kamp på liv och död i åtta timmar”

Shiffrin berättar även nya detaljer kring pojkvännen Aleksander Aamodt Kildes svåra krasch i störtloppet i Wengen 13 januari.

– Med tanke på det djupa såret i vaden var det en kamp på liv och död i åtminstone åtta timmar, säger Shiffrin som snabbt var på plats på sjukhuset i Basel för att stötta Kilde som blev sittande i rullstol för lång tid. Hans fortsatta alpina karriär är oviss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.