Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Shiffrins krasch i Cortina. Foto: TT/Viaplay

Mikaela Shiffrin bekräftar – kommer till Åre

Uppdaterad
Publicerad

Åres alpina världscuptävlingar får sitt stora internationella affischnamn.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin, 28, bekräftar att hon kommer till Åre.

– Jag ser verkligen fram emot det, säger hon i ett inlägg på sociala medier.

Mikaela Shiffrin kraschade i Cortinas störtlopp i slutet av januari och skadade knäet. Efter det har hon varit borta från tävlingsbackarna men nu bekräftar hon att comebacken av allt att döma ser ut att bli i Åre 9-10 mars.

– Jag har gjort framsteg i gymmet och känner mig bättre och bättre för varje dag. Vi förutser att jag kommer att kunna tävla igen i Åre. Det ser jag verkligen fram emot, säger hon.

Hon har missat flera tävlingar vilket har gjort att Lara Gut-Behrami har kopplat ett rejält grepp om ledningen i den totala världscupen.

Den här veckan har hon tränat på snö och hon kommer fram till tävlingshelgen i Åre att stegvis öka träningen för att göra den mer tävlingslik. Och om inget bakslag inträffar i rehabiliteringen är hon med och tävlar om segern i Åre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.