Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisa Hörnblad berätta om återkomsten till världscupen Foto: Matic Klansek / BILDBYRÅN

Trots förutsättningarna – Lisa Hörnblad tillbaka med besked: ”Helt fantastiskt”

Publicerad

Efter en allvarlig knäskada har Lisa Hörnblad gjort comeback i världscupen under säsongen. Trots att förutsättningarna varit långt från optimala har hon tagit poäng vid flera tillfällen.

– Jag är stolt över det jag har gjort, säger hon till SVT Sport.

Hör Lisa Hörnblad berätta om återkomsten till världscupen

Knäproblematik och en förbundstvist störde Lisa Hörnblads förberedelser inför säsongen. Det var inte ens säkert att det skulle bli några fler tävlingar under karriären för 27-åringen. En svår knäskada fick läkarna att tvivla, men Hörnblad bestämde sig för att komma tillbaka – och gjorde det.

Men trots många timmars rehab är knät fortsatt inte bra, och kommer aldrig bli det.

”Har ett jättedåligt knä”

– Jag har ett jättedåligt knä. Det är med mig varje sekund när jag åker. Det är såklart en stor frustration. Jag hade åkt mycket bättre utan den här skadan. Men det är som det är.

Den ständiga knäsmärtan har dock inte hållit Hörnblad borta från poäng i världscupen. 27-åringen har varit topp-30 vid flera tillfällen, något som väckt reaktioner även i andra landslag.

– En österrikisk tränare sa till sitt lag ”hur fan kan ni få stryk av henne? Hon har ingenting, men ni har allt, berättar Hörnblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.