Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin tappade mycket på slutet där hon tappade linjen. Foto: Bildbyrån

Norskt jubel när Shiffrin får vänta på historisk seger

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin sladdade bort från täten när hon kom för långt ut i ett par svängar i slutet av super-G:n i Cortina d'Ampezzo. I stället blev det stort norskt segerjubel från skrällen Ragnhild Mowinckel i målfållan.

Det gör att Shiffrin får vänta på sin 83:e seger i världscupen. Just nu delar hon damrekordet med den förra lagkamraten Lindsey Vonn på 82. Ingemar Stenmark har totalrekordet på 86.

– Det var överraskande att jag tog ledningen eftersom jag tyckte att jag gjorde en del misstag men det är så superhäftigt att få vinna, säger skadedrabbade Mowinckel till det internationella skidförbundet Fis i Viaplays sändning.

Stark start av Shiffrin

Shiffrin tog en tidig ledning men fick problem på slutet då hon tappade linjen och hade fullt sjå att hålla sig kvar i banan och tappade segerchansen – slutade sjua. Hon nådde inte pallen under de två störtloppen och dagens super-G i Cortina. 4-7-7 blev Shiffrins svit i norra Italien. 

– Jag gjorde små missar i slutet av banan och eftersom det var så platt tappade jag en del fart men det var ändå ett starkt åk, säger Shiffrin från den blivande OS-banan 2026.

Sofia Goggia avstod start med knäproblem

30-åriga Mowinckel tog blott sin tredje världscupvinst – har över 200 starter. Norskan skrek ut sin glädje och hade kramkalas med en lagkamrat i den soliga målfållan denna gnistrande vackra vinterdag i Dolomiterna.

Ingen svenska deltog.

Sofia Goggia, OS-mästare och tre störtloppscuper, har knäproblem och avstod start för att inte riskera något inför VM i Courchevel, Frankrike, med start 6 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.