Foto: Bildbyrån

Olsson missade chansen – fyra i favoritbacken

Uppdaterad
Publicerad

Matts Olsson hade en bra chans till pallplats i parallellstorslalomtävlingen i Alta Badia, där han vann i fjol. Han gick till semifinal, men avslutade med två raka heatförluster och blev fyra. Suveränen Marcel Hirscher vann en jämn final.

– Jag var inte riktigt där i dag, säger Olsson.

Olsson bäddade för semifinal i parallellstorslalomtävlingen med snabba starter genom hela tävlingen, men väl där tog det stopp. I semifinalen ställdes Sveriges storslalom-etta mot Marcel Hirscher. Inte den lättaste uppgiften.

Hirscher har vunnit åtta av de nio senaste storslalomtävlingarna, och något annat än suverän är svårt att kalla honom.

Olssons hopp? Att han vann tävlingen i fjol, då Hirscher inte var bättre än trea.

Suveränen vann igen

Men även om svensken återigen startade bra – så slutade det mindre bra. Hirscher körde ikapp och förbi, och mot slutet körde Olsson dessutom ut.

– Då kände jag att jag behövde chansa lite för att ta mig förbi. Sedan flyger jag fel i hoppet, säger Olsson.

Olsson blev tills slut fyra efter att dessutom ha förlorat mot fransmannen Alexis Pinturault i heatet om tredjeplatsen.

– Just nu är jag lite besviken måste jag säga. Jag vet inte, när jag tittar på åket tycker jag inte riktigt jag kommer upp i nivån jag skulle vilja ha. Jag får inte riktigt till det, säger Olsson.

– Hirscher var grymt stark i dag. Olsson blev stressad när Hirscher kom ikapp. Men han har en riktigt stark säsong så här långt, säger SVT Sports expert Tobias Hellman.

”Mördande konkurrens”

Som menar att svensken har tagit ytterligare en nivå den här säsongen.

– Han väl väldigt starkt och väldigt stabil där han befinner sig och det är mördande konkurrens. Storslalom och slalom för herrar är de hårdaste grenarna att vara på pallen på, fortsätter han.

Hirscher vann sedan tävlingen och tog revansch på tredjeplatsen från i fjol. Skrällen Thibaut Favrot, rankad 26 inför tävlingen, blev tvåa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.