Alexis Pinturault är i slagläge inför slalomen på kombinationen. Foto: TT.

Pinturault i slagläge – trots 19:e plats

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten Alexis Pinturault är på 19:e plats efter störtloppsåket i herrarnas kombination i Wengen.
Fransmannen har 1,68 upp till ledaren Matthias Mayer, Österrike.

Med fri sikt och skinande sol stod Riccardo Tonetti för ett sensationellt åk i kombinationen i schweiziska Wengen. Italienaren tog ledningen, men det höll inte hela vägen.

Matthias Mayer var snabbast i störtloppsbacken. Österrikaren leder kombinationen.

– Det var häftigt att se Riccardo Tonetti. Han hade ett tidigt startnummer och det höll länge. Till slut kom det riktiga fartåkarna och parkerade sig i toppen, som förväntat. Det kommer att bli en spännande uppgörelse mellan slalomspecialisterna, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Kristoffersen deltog inte

Alexis Pinturault, 28, hade en tuff inledning på sitt störtloppsåk. Men han lyckades rädda upp situationen och sedan ta sig nedför backen. Han är på 19:e plats inför slalomåket i eftermiddag. Det är ett bra läge för fransmannen som är stark i slalom.

Henrik Kristoffersen leder den totala världscupen, men norrmannen fanns inte med i startfältet i Wengen. Det gör att Pinturault, som har varit på pallen i sju av de senaste åtta tävlingarna, kan ta sig förbi Kristoffersen.

Slalomtävlingen startar i SVT vid klockan 13.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer