Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Sara Hector tycker att hon behöver förbättra. Foto: CHRISTIAN BRUNA

Så ska Sara Hector ta fler pallplatser: ”Något att jobba på och utveckla”

Publicerad

Flera pallplatser i vinter, men Sara Hector är inte nöjd.

Till nästa säsong säsong vet hon vad som måste förbättras.

– Jag behöver jobba på saltåkning, säger Hector till SVT Sport.

Under helgens världscupsfinal i storslalom i Saalbach hamnade Sara Hector på en tolfte plats. Misstagen, menar hon, berodde på att hon har fått kämpa med den varma och saltade snön under skidorna.

– Jag har svårt att tajma det riktigt för att jag inte kan åka som vanligt när det är så här. Jag fick inte skidorna att följa med i sväng, säger Hector.

Detta är ett återkommande hinder som Hector har fått möta under säsongens gång. Hon hade även svårigheter med fästet i slovenska Kranjska Gora och hamnade sist på 28:e plats.

– Jag behöver jobba på saltåkning. Naturligtvis ska man kunna åka på allt och för att vinna är det väldigt viktigt att kunna anpassa sin åkning oavsett snön under skidorna. Det är en stor fördel att vara duktig på allt oavsett vad. Det är något jag kan utveckla framöver.

Innan säsongen tar slut för Hector återstår SM i Åre 17-21 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.