Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Schwarzenegger besviken när ledande Feller körde ur i Kitzbühel

Uppdaterad
Publicerad

Det gick ett besviket sus i de täta publikleden när ledande Manuel Feller körde ur tidigt i det andra åket i Kitzbühels slalom. Hedersgästen Arnold Schwarzenegger skakade besviket på huvudet i målfållan.

Feller hade hela 0,85 att gå på gentemot ledande schweizaren Daniel Yule när han gav sig ut i backen i det andra åket men grenslade redan innan han nått den första mellantiden. Schwarzenegger skakade på huvudet av besvikelse i målfållan. Feller får fortsätta att jaga sin första pallplats i Kitzbühels slalom där 20000 åskådare i dag följde den på plats.

– Jag gav allt och vet inte om jag någonsin kommer att komma hit med ett lika bra utgångsläge. Det var därför jag bestämde mig för att attackera fullt ut, säger Feller i österrikiska ORF:s sändning.

Det var blandade känslor för segrande Daniel Yule i målfållan.

– Det är så tråkigt för ”Felli” som gör det så bra. Han attackerar alltid och att grensla är aldrig trevligt men jag är väldigt glad åt min seger så klart, säger Yule enligt AP.

Det är alltid hård press på österrikare, speciellt när de tävlar på hemmaplan.

”Har hänt österrikare tidigare i avgörande lägen”

– Det har hänt österrikare tidigare i avgörande lägen men oj så tungt. Det blev för mycket, säger SVT Sports kommentor Johan Ejeborg.

Efter att ha börjat året med att åka ur i de tre första slalomtävlingarna tog sig Kristoffer Jakobsen i mål och fick stopp på den tråkiga sviten.

Det var säkerheten först som gällde för svensken som var 24:a i det första åket och åkte upp sig till 20:e plats totalt. 28-årige Jakobsen tog sig i mål för första gången i Kitzbühel och tog ett litet steg på väg tillbaka till stabilitet.

– Det är ett helt okej åk men man saknar den där speeden man vet att han har i kroppen säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

6 februari inleds alpina VM i franska Courchevel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.