Estelle Alphand är en av de smittade åkarna. Foto: Bildbyrån

Sex svenska alpinåkare coronasmittade

Uppdaterad
Publicerad

Coronasmittan i damernas alpina landslag har spridit sig och sex åkare missar helgens världscuptävlingar i storslalom och slalom.

– Vi fick en ganska stor smitta i Lienz och satt i karantän, men fick inte stopp på det helt enkelt, säger landslagschef Lars Melin till SVT Sport.

Landslaget meddelar i ett pressmeddelande att alla mår ”under omständigheterna bra”.

De som testat positivt är Elsa Fermbäck, Hanna Aronsson Elfman, Moa Boström Müssener och Hilma Lövblom som är istället på väg med fordon till Sverige. Samt Estelle Alphand och Magdalena Fjällström som nu är på väg till sina respektive hem i Frankrike och Innsbruck.

”De åkarna har haft symptom och varit isolerade i Österrike de senaste dagarna”, säger landslagschef Lars Melin.

Åkarna testades under fredagen och fick sedan påbörja hemresan med den österrikiska sjukvårdens tillstånd. De kommer heller inte att kunna delta i nästkommande tävling i Schladming, som ersätter världscuptävlingarna i Flachau.

Hur kunde det bli så här?

– Vi fick en ganska stor smitta i Lienz och satt i karantän, men fick inte stopp på det helt enkelt. Nu ska de tillfriskna och när de är symptomfria testar vi dem igen och efter det kan de återgå till normal verksamhet. Men så klart kommer vi fortsätta skydda våra OS-hopp, säger Melin till SVT Sport.

KLIPP: Kristoffer Jakobsen: ”Ska försöka gå för att vinna ett race” (7 januari)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.