Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de känslosamma bilderna på Mikaela Shiffrin i spelaren ovan Foto: SVT

Shiffrin bröt ihop efter 94:e segern: ”Hjälpt mig hälsa på Alex”

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin vann slalomen i Flachau efter ännu en duell med Petra Vlhova och tog sin 94:e världscupseger och utökade sitt rekord. Hon bröt ihop efteråt.

Se den känslosamma intervjun med Mikaela Shiffrin i klippet ovan.

– Jag är så stolt över den här kvällen och så stolt över vad mitt team gjort de senaste utmanande dagarna. De har stöttat mig så mycket och hjälpt mig att hälsa på Alex, säger en storgråtande Shiffrin och tänker på besöket hos pojkvännen Aleksander Aamodt Kilde på sjukhuset i Bern i helgen efter hans svåra krasch i Wengens störtlopp.

Shiffrin var sjuk förra helgen då hon bara var femma och bröt. Hon stod sedan över den senaste tävlingshelgen i Altenmarkt-Zauchensee för att kurera sig.

”Sliten och skör”

Under lördagen kraschade pojkvännen Aleksander Aamodt Kilde och Shiffrin tog sig till sjukhuset i Bern för att stötta honom. Han genomgick två operationer och var allmänt blåslagen. Hans säsong tog slut i den sjukhusbädden.

– Jag känner mig lite sliten och skör efter de här senaste 48 timmarna. De goda nyheterna är att han inte bröt något, men han fick flera allvarliga skador. Skärsåret (i vaden) är enormt och det tog tre timmar att operera. Och axeln var ur led, säger hon till norska NRK under måndagen och berättar att hon knappt sovit något sedan i lördags.

Lite dåligt samvete

Shiffrin tackade publiken och hade lite dåligt samvete efter att ha slagit slovakiskan Petra Vlhova inför många av dennes fans.

– Jag vet att det är många slovakiska fans och ber om ursäkt för det men tack ändå för att ni hejade, säger Shiffrin medan tårarna rinner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.