Foto: Bildbyrån

Shiffrin: ”Har varit fantastiskt att tävla mot dig”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Hansdotter meddelade under onsdagen att hon slutar efter säsongen.

Nu hyllas hon från flera håll.

– Det har varit fantastiskt att tävla mot dig, skriver storstjärnan Mikaela Shiffrin på Instagram.

Alpinstjärnan känner inte samma hunger och driv som tidigare och väljer därför att lägga skidorna på hyllan efter världscupfinalen i Andorra den 13-17 mars.

Direkt efter beskedet vällde hyllningarna och hälsningarna in på Hansdotters Instagram-konto.

”Jag önskar dig all lycka. Det har varit fantastiskt att tävla mot dig och vi ser alla fram emot att ha dig på startlinjen i de sista tävlingarna”, skriver amerikanskan Mikaela Shiffrin som tog två VM-guld och totalt fem medaljer i Åre.

”En förebild på och utanför snön! Jag kommer att sakna dig massor! Lycka till med dina sista lopp och ditt nya kapitel i livet”, skriver schweiziskan Wendy Holdener.

”Njut av dina sista starter. Hatten av för en otrolig karriär. All lycka med ditt nya liv”, skriver fransmannen Alexis Pinturault medan norskan Ragnhild Mowinckel skickar en kärleksfull pik och önskar Hansdotter lycka till ”med sitt nya pensionärsliv”.

”Jag kommer aldrig att glömma hur vi delade pallen både när du tog din första pallplats och din första seger”, skriver förra alpinåkaren Marlies Schild.

”Grattis till en fantastisk karriär och lycka till i säsongsavslutningen”, skriver svenske fotbollslegendaren Tomas Brolin.

”Grym karriär. All lycka till med vad som komma skall”, skriver handbollsstjärnan Isabelle Gulldén.

Landslagsåkarna Emelie Wikström och Anna Swenn Larsson samt norskan Nina Löseth skickar flera hjärt-emojis till Hansdotter medan skidskyttestjärnan Martin Fourcade skickar stjärn-emojis.

”Jag önskar dig all lycka och hoppas att du njuter av de sista tävlingarna”, skriver österrikiska konkurrenten Nicole Schmidhofer medan slovenskan Ilka Štuhec säger att hon ”ska hålla fingrarna” för svenskan i hennes sista framträdanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.