Foto: Bildbyrån

Shiffrin långt efter – Liensberger gick på knock

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin ska försvara sin VM-titel i slalom.

Men amerikanskan är långt efter ledande Liensberger.

Emelie Wikström är bästa svenska efter första åket.

Mikaela Shiffrin har vunnit VM-guld i slalom de senaste fyra mästerskapen. I dag var det dags att köra hem ett femte raka guld. Men det blev ingen bra start.

Med startnummer fyra kom hon ner i mål hela 1,30 sekunder bakom ledande Katharina Liensberger.

– Det är mästerskapet bara fortsätter att överraska, säger SVT Sports expert Pernilla Wiberg.

Österrikiskan Liensberger stod för ett kanonåk och det är bara Petra Vlhova som är i närheten. Slovakiskan är tre tiondelar bakom, sedan är det ett stort hopp ner till trean Wendy Holdener, som är 1,24 bakom.

Starkt åk av Wikström

Emelie Wikström var först ut av dagens svenskor. Med en bra avslutning kom hon ner i mål som sexa, 2,03 bakom, och blev sedan nerpetad till en tiondeplats.

– Kul att se, säger Wiberg.

Även Sara Hector gjorde ett stabilt åk. Med startnummer 22 följde hon Wikströms tider genom åket och var tillslut 2,13 bakom och ligger på 15:e plats efter första åket.

– Det var okej, jag var lite sen hela vägen. Så det kändes som jag kämpade med svängarna, säger Sara Hector till SVT Sport.

Tredje svenska till start var Elsa Fermbäck, som ligger på en 21:a plats när de 45 första har startat.

Andra åket startar 13.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.