Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mikaela Shiffrin tog ännu en seger i världscupen. Foto: Viaplay/Bildbyrån

Shiffrin tangerade Vonns rekord – fyra segrar upp till Stenmark

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin fortsätter att dominera i världscupen.

I slovenska Kransjka Gora tog amerikanskan sin 82:a världscupseger – och tangerade Lindsey Vonns rekord.

Nu har hon bara fyra segrar upp till Ingemar Stenmark.

– Jag kan inte tro att det är sant, säger Shiffrin.

Mikaela Shiffrin vann ännu en solklar seger i Kranjska Gora, 77 hundradelar före tvåan Federica Brignone, efter att ha haft snabbast tid i de båda åken.

Världscupsegern var hennes 82:a i ordningen och därmed tangerade hon landsmaninnan Lindsey Vonns rekord över antalet segrar på damsidan.

– Jag var så nervös inför det andra åket, jag vet inte varför, kanske för att jag hade chansen att ta min 82:a seger och jag ville verkligen göra det på ett bra sätt. Jag kan inte tro att det är sant, säger Shiffrin i Viaplays sändning.

Det totala rekordet har Ingemar Stenmark med sina 86 segrar, men som det ser ut i dagsläget är det bara en tidsfråga innan 27-åringen är ikapp och förbi.

För Sara Hector gick det sämre. 30-åringen inledde säsongen med två pallplatser, men sedan dess har det gått utför, i dubbel bemärkelse. Uråkningar har varvats med medelmåttiga placeringar.

I dag hade hon ännu en gång ett hyggligt utgångsläge efter det första åket, en sjätteplats, 85 hundradelar ifrån ledande amerikanskan Mikaela Shiffrin och 46 hundradelar från pallen, men hon fick inte det att flyta hundraprocentigt i det andra åket och slutade på en åttondeplats, nästan två sekunder efter Shiffrin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.