Foto: TT Nyhetsbyrån

Hector åtta efter första åket – Shiffrin i ledning

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector stod för ett helt okej första åk i den svåråkta backen i storslalomen i världscupavslutningen. Hon är 1,45 sekunder efter ledande Mikaela Shiffrin.

– Det var så jädra kämpigt, säger svenskan till SVT Sport.

Efter det första storslalomåket i schweiziska Lenzerheide är det en tydlig tättrio som lär göra upp om segern.

Amerikanskan Mikaela Shiffrin leder med en tiondel före Meta Hrovat och Marta Bassino. Sedan är det ytterligare 67 hundradelar ner till fyran Alice Robinson.

– Jag åkte riktigt bra och gjorde några riktigt bra svängar. Men det kändes nog inte bra för någon för det är en riktigt svår backe, säger Shiffrin.

Många hade det väldigt tufft i den svåråkta backen. Med tanke på det var Hectors åttondeplats rätt så bra.

– Det var riktigt svåråkt. Men då är det skönt att komma in och se att man inte är mer än 1,45 efter, säger Hector och fortsätter:

– Man såg verkligen ingenting. Man fick åka på känsla och det var ganska ojämnt.

”Hon kände sig trött och besviken”

Schweiziskan Lara Gut-Behrami åkte ur på ett oengagerat sätt och enligt den schweiziska alpinchefen Walter Reusser handlar det om trötthet och besvikelse.

– Vi vet inte exakt vad som hände. Hon kände sig trött efter säsongen och även lite besviken. Hon kunde vinna totala världscupen, men med tanke på hur det blev med allt så är hon besviken, säger han.

Det Reusser syftar på är att Gut-Behrami hade möjlighet att vinna totalcupen, men den möjligheten försvann då störtloppet och super-G-tävlingen i Lenzerheide ställdes in på grund av dåligt väder.

Att man under världscupfinalen ställer in istället för att skjuta upp har Reusser inga problem med.

– Även om det är tufft för Schweiz så är det säkert rätt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.