Damernas storslalom kan flyttas

Uppdaterad
Publicerad

VM i Åre har störts av skiftande väder.

Nu kan damernas storslalom flyttas efter en arrangörsmiss.

Funktionärerna för VM i Åre har arbetat febrilt med att reparera storslalombacken, detta eftersom den skadades efter vattning och uteblivna minusgrader.

– Jag tror att vi kan köra nu om vi får lägre vindhastighet, då fixar vi det här. Men man vill ju också att det ska bli en bra tävling för de aktiva, jag ska inte säga att vi har luft i programmet men gudskelov så har vi elljus och kan köra kvällstävling om det skulle bli problem, då kan vi skjuta på starttiderna, säger Anders Sundqvist, sportchef för Åre-VM, till SVT Sport.

”Kommer bli blåsigt”

Arbetet med att förbättra underlaget kommer att fortsätta i morgon, torsdag, fram till tävlingsstarten för damernas storslalom klockan kvart i två.

Men väderprognosen i Åre verkar inte bli den mest optimala.

– Det ser väldigt dåligt ut, det kommer att vara ungefär fem plusgrader, det kommer bli blåsigt och vi har en klass 1-varning i fjällen. Och på detta så lär vi också till och från få en del regn. Det ser inte mycket bättre ut senare i veckan heller, det kan till och med bli storm på lördag, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.