Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna som får amerikanskan att ilskna till: ”Det är oacceptabelt” Foto: Viaplay

Rosie Brennans ilska efter bilderna på svenske ledaren: ”Det suger”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanskan Rosie Brennan blev fyra i sprintfinalen. Efter finalen var hon irriterad på den svenske längdchefen Lars Öberg som stod i vägen i slutet av loppet.

– Det suger, säger hon till SVT Sport.

Se bilderna från sprintfinalen i spelaren ovan.

Rosie Brennan var en dryg sekund från pallen i den klassiska sprintfinalen i Östersund. En placering som kanske kunde ha varit bättre om inte den svenske ledaren Lars Öberg hade varit i vägen i spåret.

– Det var en coach som stod på min bana. Det är oacceptabelt. Så om du är på banan förstör du loppet. Det suger, säger hon.

Lars Öberg berättar hur han upplevde situationen.

– Det var i slutet av loppet i den sista avgörande backen. Jag skulle coacha våra svenska tjejer som var etta och tvåa. Jag kom för nära spåret och hade en liten kontakt med Brennan. Det var inte bra och jag tar på mig fullt ansvar. Det ska inte få hända, men nu hände det, säger han.

– Jag kommer ta kontakt med henne och ge henne en personlig ursäkt, säger Öberg och berättar att det blir böter till det svenska skidförbundet.

Emma Ribom vann finalen före Kristine Stavås Skistad och Linn Svahn.

Under söndagsmorgonen meddelade Fis att Lars Öberg inte får vistas på banan under dagens tävlingar. Beslutet ska endast gälla denna dag.

Vinterstudion 23/24

Överblick

Markerad händelse

Kristoffer Jakobsen körde ur i första åket i USA

Efter en svit med fyra raka tävlingar med världscuppoäng körde Kristoffer Jakobsen ur i Aspens, Colorados, första åk i slalom.

Svensken fick problem direkt och höll på att köra ur flera gånger innan han kunde få till lite flyt. Efter att ha varit 2,30 efter halvvägs uppstod problem igen och Jakobsen körde ur i snöfallet.

Fransmannen Clement Noel ledde efter det första åket.

Erika • @Emelie. Tack för idag, riktigt bra jobbat 👏

Tack själva allihopa!

Stor tack till alla som hängt här i liverapporten under dagen. Mycket trevligt! Hoppas ni får en fortsatt fin söndag.

Betis. • Det silvret var som ett guld!!!
Å inga skäl å gnälla över skyttet.
Svårt för alla utom Frankrike.

Rödhake • Jaddå!!! Blir skönt att ställa sig högre upp på pallen än Norge, det händer ju inte så ofta! 😉🇸🇪🇸🇪🇸🇪⛷️⛷️⛷️🇸🇪⛷️⛷️⛷️🇸🇪🇸🇪

Ulrika • Jaaaaa!!!!
🇸🇪🇸🇪🇸🇪❤️❤️❤️🥳🥳🥳🥰🥰🥰

Anne • Så kul med en riktig fight 😀

Fal • Tack ponsi !

Ben Tore • Gratulerer til Sverige.

Peter. • Fy för tusan va bra Ponsi 🤗❤️👍👍Peter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.